Audi 6 Hoogenboom Auto 2 low res

De dealer voor groot Rotterdam

De naam Hoogenboom gekoppeld aan Volkswagen is sinds jaar en dag een waar begrip in Rotterdam. Sinds 1947 om precies te zijn. Toen kreeg de heer Hoogenboom de kans om Volkswagendealer te worden, met als enig type auto de Kever. Hoewel het model vreemd was, waren prijs en kwaliteit van dien aard dat er niet alleen kijkers maar ook kopers voor de auto kwamen. Dankzij een enorme inzet, de groeiende economie en meer besteedbaar inkomen groeide het bedrijf uit tot een flinke onderneming. Tussen 1950 en 1966 werd elk jaar wel een nieuwe showroom of werkplaast of een combinatie van de twee, geopend. Het netwerk van filialen werd groter: G.J. Mulderstraat, Aelbrechtskade, Goudsewagenstraat, Nozemanstraat, Kortekade, Marathonweg en Stadionweg. Vierambachtstraat, Groenendaal en Van Deventerstraat. Vlaardingen, Den Haag, Schiedam en Hoogvliet volgden kort daarop. Zelfs benzinestations maakten deel uit van het bedrijf. In 1966 werd de nieuwe vestiging aan de linker Maasoever in gebruik genomen. De lokatie aan de Waalhaven zou 35 jaar dienst doen als hoofdvestiging van het Hoogenboom concern.

Alhoewel de exacte cijfers niet voor 100 % zijn vast te stellen, zijn door Auto Hoogenboom tussen 1947 en 1985 ongeveer 73.500 tot 74.000 eenheden Volkswagen en Audi van de importeur afgenomen. In het topjaar 1969 werden 3.974 auto's in de markt gezet.  De prijs van de Volkswagen 1200 in de standaarduitvoering bedroeg toen fl. 4.995,00 oftewel € 2267,00.

Volkswagen werd marktleider en bleef dit vele jaren. In de topjaren had Hoogenboom in Groot-Rotterdam 17 bedrijven waar ca. 625 werknemers hun brood verdienden. Het gebied Groot Rotterdam loopt dan van Hoek van Holland tot Krimpen aan de IJssel en van Den Haag tot de Zuidhollandse eilanden.In 1972 verkocht de heer Hoogenboom de onderneming aan een engelse firma die ook erg aktief was op de automarkt. Het moment van overname was niet het beste, want in de zeventiger jaren daalde de automarkt en het marktaandeel van Volkswagen, liep de economie terug en kregen we te maken met de beruchte oliecrisis.

Ook bij Hoogenboom moesten maatregelen genomen worden om situatie het hoofd te bieden. Personeelsleden van diverse filialen werden geplaatst in andere, voort te zetten filialen. Ook werd, in overleg met de importeur, de Volkswagen- en Audi rayons verkleind. Met recht kon in die tijd worden gezegd dat hoge bomen veel wind vangen.

Overname door Pon Holdings B.V. volgt in augustus 1998. Daarmee krijgt Auto Hoogenboom een zeer solide basis in een gezonde Holding. Dat is tevens het startsein voor nieuwbouw op Charlois.

Auto Hoogenboom is officieel dealer voor Volkswagen, Audi en VW Bedrijfswagens. Deze merken staan stuk voor stuk synoniem voor onderscheidende kwaliteiten in hun klasse. Naast dealer voor de genoemde merken presenteert Auto Hoogenboom zich als een totaalbedrijf voor mobiliteit. Zowel de consument als de zakelijke rijder kunnen een beroep doen op een breed pakket diensten en producten dat 1 ding garandeert: we houden u met maximale service mobiel.

De start van Auto Hoogenboom BV vond plaats in een klein bedrijfspand in 1935. In 1947 werd het bedrijf dealer voor VW. Later volgden Audi en Porsche. Op 4 april 2001 werd het nieuwe onderkomen aan de Aploniastraat 14 en 20 in Rotterdam officieel in gebruik genomen. Met de drie ruime gescheiden showrooms voor de merken geeft het nieuwe pand een imposante indruk. Onderscheidend is de high-tech werkplaats die zich samen met het centrale magazijn op de eerste verdieping bevindt.Verder biedt deze vestiging onderdak voor de occasionafdeling en de afdeling bedrijfswagens. Tot slot beschikt Auto Hoogenboom BV over een universeel schadeherstelbedrijf in een eigen pand aan de Aploniastraat 20. Sinds 2004 heeft Auto Hoogenboom BV een tweede vestiging in Rotterdam aan de Autostrada waar de merken Volkswagen, VW bedrijfswagens en Audi worden vertegenwoordigd. Ook is de eigen onafhankelijke leasemaatschappij Hoogenboom Autolease op deze locatie gevestigd. Op een strategische locatie in Barendrecht heeft Auto Hoogenboom BV een servicevestiging waar klanten terecht kunnen voor onderhoud en reparaties aan personen- en bedrijfswagens. De hoge capaciteit is gericht op een verdere groei van alle merken in de nabije toekomst.

2011 - overname Voorne-Putten Autogroep met diverse vestigingen in Hellevoetsluis en Spijkenisse
2012 - overname Auto Maasstad met vestigingen in Rotterdam West en Vlaardingen.
2013 - per 1 februari gaan alle vestigingen en bedrijven verder onder de naam: Auto Hoogenboom

Complete mobiliteitsprovider: Auto Hoogenboom BV houdt u mobiel.

Dat klinkt eenvoudig en dat is het in de praktijk ook. Voor u. Wij hebben hiervoor in huis:
• Vervangend vervoer tijdens reparaties, onderhoud of schadeherstel
• Tijdelijk een grotere of kleinere auto op huurbasis of shortlease
• Inbouw van alle denkbare apparatuur
• Leasemogelijkheden zonder afhankelijkheid van een vaste maatschappij
• Financieringsmogelijkheden
• Verzorgen van uw autoverzekering
• Totale schadeafhandeling van plaatwerk, techniek en ruitschades
• Inbouw van bedrijfswagens, dubbele cabines etc…
• Fleetsales afdeling voor begeleiding in het zakelijke traject
• Wagenparkscans

Volg ons